marți, 11 septembrie 2012

Operatorul Topp M1 pe pernă magnetică

Anul trecut prezentam uşa glisantă pe pernă magnetică de la Dorma. De curând am aflat de  firma Topp ( Italia ) şi de noul operator Topp M1 care funcţionează pe acelaşi principiul şi care se poate monta foarte uşor, inclusiv pe uşile glisante deja instalate.
Încet dar sigur această noua tehnologie îşi face loc pe piaţa uşilor automate. Sistemele pe pernă magnetică fiind mult mai fiabile vor înlocuit treptat sistemele actuale iar firmele care asigură service-ul pentru uşi automate ar trebui să-şi facă griji în următorii anii ... nu prea vor avea ce să mai repare.
Producătorii automatizărilor actuale clasice vor încerca, cel mai probabil, să menţină cât mai mult sistemele actuale datorită faptului că, în spate, există construită o întreagă industrie şi foarte mulţi bani deja investiţi ( fabrici cu sute de angajaţi, investiţii neamortizate, o piaţă semnificativă  şi aprope de monopol a service-ului şi a pieselor de schimb  - vezi ultimul scandal din Germania ).
Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare ... preconizăm şi apariţia unor noi producători , veniţi din domenii conexe, care nu sunt legaţi de vechile tehnologii iar aici producătorii asiatici vor avea un rol important.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu