duminică, 20 februarie 2011

"Povestea celei mai celebre uşi din România"

Este titlul unui articol din Romania libera. Care este cea mai celebră uşă din România? Uşa de la DNA ( Direcţia Naţională Anticorupţie ).


 " Simbolul justiţiei din România este o uşă. Uşa de la DNA. Se deschide la fel de larg pentru toţi, lăsându-i să pătrundă înăuntru şi pe cei pentru care e “prima oară” cât şi pe cei cunoscuţi pentru relaţiile avute de-a lungul timpului cu multe alte uşi celebre. Se pare că celor mai mulţi le place, deoarece la ieşire zâmbesc "vinovat", după care se trag în poză cu ea, glumind: "nevinovat". ....

" CV-ul uşii DNA:
Balamale rezistente
 - uşa DNA e executată din profile PVC înfoliate cu un autocolant ce are aspect „natur" de stejar auriu.
 - geamurile sunt sablate, nepermiţând să se zărească nimic din ce se petrece
înăuntru.
 - număr de balamale: 4 buc./ fiecare faţă de uşă, garantate de producător la 40.000-100.000  cicluri închis/deschis-permiţând procurorilor să instrumenteze un număr consistent de dosare înainte de a fi înlocuite.
Avantaje:
 - intrarea în DNA prezintă un acoperiş arcuit (pătat pe alocuri cu dejecţii aviare), realizat din aceeaşi tâmplărie PVC, cu umplutură de policarbonat.
Dimensiuni şi preţ:
 - înălţime 270 cm,
 - lăţime 150 cm
 - porneşte de la 450 euro fără TVA, putând ajunge şi la 1200 euro. Acoperişul din policarbonat are  valoarea de aproximativ 250 euro (70 euro/mp)
Condiţii de exploatare:
 - izolarea fonică în mod obişnuit se situează în intervalul 25-32 dB. Izolarea fonică e suficient de bună pentru a nu permite să răsufle accidental „în afară", nimic din dialogurile din sediu.
(Caseta tehnică a fost realizată pe baza datelor furnizate de arhitectul  Anca Popa, consilier tehnic al Patronatului Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă)

Articolul integral îl găsiţi aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu