luni, 15 august 2011

Uşa de granit către viaţa de apoi

" Arheologii au descoperit o uşă de piatră, veche de 3500, care ar fi trebuit să fie către viaţa de apoi, într-un mormânt ale unui înalt oficial egistean, lângă templul Karnak, Luxor.

Uşa de piatră către viaţa de apoi a fost găsită lângă Karnak, Egipt. Rolul ei era să lase spiritele morţilor să circule libere între prezent şi viaţa de apoi. Bucata de granit înaltă de aproape doi metri era acoperită cu texte religioase.
Artifactul a provenit din mormântul lui User, un persoană importantă din anturajul reginei Hatshepsut, o regină puternică care a trăit în seculul al XV-lea B.C. User a fost vizir timp de 20 de ani, având şi titlul de prinţ şi primar al oraşului, potrivit inscripţiilor, moştenind funcţiile de la tatăl său.
Piatra era la mare depărtare de mormânt şi fusese integrată într-un zid construit de romani, 1000 de ani mai târziu.
Uşi false erau plasate pe zidul de vest a mormântului, pe mesele alăturate fiind lăsate mâncare şi băutură pentru spiritul decedatului. Dr. Zahi Hawass, un expert în antichităţi egiptene, a declarat că uşa este o operă de artă şi prezintă un portret a reginei cu trăsături foarte tinere, putându-se observa în continuare o parte din vopseaua roşie, conform Fox News."
Sursă articol - Realitatea Net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu