duminică, 30 ianuarie 2011

Restaurarea uşilor din fier forjat

Intr-un Bucureşti în care majoritatea uşilor şi porţilor din fier forjat arată deplorabil o firmă de restaurari, cu siguranţă, ar trebui să aiba mult de lucru. Din nefericire nu se întâmplă acest lucru ... şi asta se poate constata uşor plimbându-ne pe străzile oraşului. Poate că, dacă ar şti cum se transformă o uşă în urma recondiţionării şi cât ar putea costa o astfel de operaţiune, mulţi dintre proprietari s-ar gândi măcar la această soluţie.


Pozele sunt de pe http://www.fierforjat-porti.ro/

sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Palatul Suter

"Carol Parc Hotel (cinci stele) este unica unitate de tipul small luxury hotel din Romånia. Amplasat în apropierea parcului Carol, hotelul are 19 camere şi a fost deschis în septembrie 2007 în urma unei investiţii de şase milioane de euro. Clădirea a aparţinut arhitectului Suter, un apropiat al regelui Carol I. Prin 1940, imobilul a fost cumpărat de un bancher care l-a făcut cadou amantei. Aceasta n-a avut însă prea mult timp să se bucure de confortul oferit de imobil, întrucåt acesta a fost naţionalizat de către comuniştii veniţi la putere şi transformat în sediu al Partidului şi chiar într-un centru de coordonare a operaţiunilor locale ale serviciilor secrete sovietice (KGB). " - Revista Capital
Sursa foto: Palace for sale
Sursa foto: nwradu
Palatul este revendicat în 1991, retrocedat în 2001 şi apoi våndut în 2002. Proiect amplu de consolidare, renovare, modernizare şi restaurare se desfăşoară între 2003 şi 2007 cu participarea unor arhitecţi şi designeri de renume din Romånia, Italia, Austria şi Germania. Lucrare este realizată în cea mai mare parte de firme de specialitate (arta, restaurări, design, finisaje, dotari-mobilier) cu muncitori şi artizani din Italia, Austria, Cehia si Polonia. Lucrare a fost premiată de Uniunea Naţională a Arhitecţilor drept cel mai bun proiect de restaurare şi design interior din 2007.

Sursa foto: Palace for sale
Sursa foto: Palace for sale

marți, 11 ianuarie 2011

Rotativele de la Cocor Store

Pentru un magazin care se doreşte de lux, cele doua rotativele dezamăgesc ... se mişcă greu, sunt puţin descentrate şi au deja bucăţi din perii lipsă. Stie cineva ce marcă sunt sau cine le-a montat?
Sursa foto: Daily Business 
Up Date
In februarie 2011, la doar 5 luni de la deschidere, uşile rotative vor fi schimbate. Urmează să aflăm, dupa instalare, ce marcă de uşi vor alege acum.

Up Date aprilie 2011
Noile uşi rotative montate sunt Dorma.