sâmbătă, 5 mai 2012

AFI Palace Cotroceni

Cel mai mare mall din România, nu doar ca suprafaţă ci şi ca dotări şi funcţionalităţi.
Sursa foto: 365.ro
Sunt două intrări principale cu câte 4 uşi glisante automate Kaba.

Cele 3 căi de access din parcarea subterană au în dotare 8 uşi glisante automate, tot marca Kaba.

La parter, la ieşirea dinspre Real spre parcare sunt instalate două uşi automate care nu au putut fi identificate. Interesant este că, pe una din uşi, este eticheta EMI ( mentenaţa tuturor uşilor automate este asigurată de Expert Service - Vertical Design ).
La etajul 1, la una din ieşirile spre zona de parcare sunt instalate două uşi glisante automate, marca Ditec.

Observaţii
Desi încă funcţionale, după părerea noastră, în max. 2 ani, aşa cum s-a întamplat şi la Băneasa Shopping, uşile glisante vor fi înlocuite cu usi rotative.
Este de remarcat grija proiectanţilor acestui mall faţă de căile de evacuare .... cel puţin la intrari, deschiderile laterale cu uşi antipanică sunt mai mult decât generoase ( probabil arhitecţii israelieni au respectat standardele lor care sunt mult mai stricte în acestă privinţă: în Israel se iau în calcul atentatele, atacurile cu bombe, incendiile provocate, etc. )

Ca o remarcă pe lângă subiectul postului: cum poţi să montezi la o uşă de interior, metalică, cu lăţimea de aprox. 1200 mm un amortizor de serie, destinat uşilor normale de 900mm?

Şi dacă tot suntem la Cotroceni Mall, oare ce uşi rotative se vor monta la Cotroceni Offices, proiect al aceloraşi proprietari, aflat în acest moment în execuţie?
Sursa foto: Ziare Live

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu