joi, 12 iulie 2012

Senzori de pardoseală

Una din problemele senzorilor de prezenţă instalaţi la uşile automate o reprezintă imposibilitatea identificării sensului de mers ( daca se îndreaptă spre uşă sau doar este în trecere prin faţa ei ) ... acest lucru face ca de foarte multe ori uşile să se deschidă automat în mod inutil ... este una din marile probleme a uşilor instalate pe trotuarele înguste.

O variantă o reprezinta instalarea unor senzori în pardoseală ... din documentaţia prezentată reiese că soluţia este funcţională doar pentru spaţiile rezidenţiale ... pentru spaţiile publice/comerciale probabil încă se mai caută soluţii.

2 comentarii:

  1. Banuiesc ca trebuie sa mergi ceva mai incet ca sa nu dai cu capul in usa ... Care ar fi viteza de reactie a usii dupa ce ar fi actionata printr-un senzor chiar in covorasul din fata ei? Imiaduce aminte de parodia dupa Star Wars (Space Balls) in care personajele care se opreau si suierau "shhhht!" ca sa deschida si sa inchida usile automate ce faceau acelasi zgomot SF cand se miscau.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt proiecte experimentale ... sunt pentru rezidential. Daca s-ar monta asa ceva la o usa publica, 90% din oameni ar lovi usile inainte ca acestea sa apuce sa se deschida.

    RăspundețiȘtergere