duminică, 26 mai 2013

Galeria Rotenberg-Uzunov

Unora s-ar putea să le placă, unora nu ... însă într-un Bucureşti în care majoritatea grilajelor sau obloanelor sunt anoste şi ieftine, aici este vorba de cu totul "altceva".



"Rotenberg-Uzunov
O galerie de avangardă spirituală 


Iniţiativă a colecţionarilor de artă Mihail Rotenberg şi Eduard Uzunov, galeria Rotenberg-Uzunov este dedicată exclusiv artei româneşti de patrimoniu. Situată pe strada Constantin Esarcu lângă Ateneul Român, galeria de arta Rotenberg – Uzunov este un omagiu adus artiştilor români din secolul XX. Este un punct de atracţie pentru mulţi dintre cei care scurtează timpul de aşteptare înainte de a merge la concertele de la Ateneu, prilej de a vedea piese minunate din arta lui Camil Ressu, Theodor Aman, Gheorghe Petraşcu, Samuel Muetzner, Oscar Han, Octav Băncilă s.a.

Însăşi galeria este o operă de artă, cu o faţadă impresionantă. Pentru amenajarea acesteia, cei doi colecţionari au dorit un proiect care să răspundă unui set de criterii: o poartă care să asigure siguranţa galeriei, o pergolă şi o reclamă. Conceptul de bază al proiectului a fost dorinţa de a realiza un obiect de design urban care să asigure atât un accent vizual în contextul istoric în care este amplasat cât şi un obiect care prin materialitate să fie legat de funcţiunea spaţiului şi lucrările de sculptură din interior.

Mihail Rotenberg este născut la Cernăuţi, este cunoscut în lumea întreagă ca specialist de top al comunicaţiilor digitale. De câţiva ani este producător de vinuri şi colecţionează artă, în special românească interbelică.
Eduard Uzunov e bucureştean, faimos pentru ridicarea celei mai importante afaceri din domeniul imobiliar, Regatta. Pasionat colecţionar de artă, deţine o impresionantă colecţie de pictură autohtonă, icoane şi sculptură românească.

Aşadar, fie că faceţi o plimbare la pas prin centrul oraşului, fie că mergeţi la un concert de la Ateneu, rezervaţi-vă câteva minute pentru o vizită la galeria de artă Rotenberg – Uzunov."

Sursa: Virgil Ianţu

2 comentarii:

  1. Foarte tare! Mai ales ca am fost un an coleg de clasa la liceu cu Edi Uzunov. El s-a descurcat mai bine :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a placut lucrarea ... saptamana asta voi face si fotografii de detaliu. Nu imi est clar cum se deschide sau inchide; se pare ca este automatizata:).

    RăspundețiȘtergere