duminică, 25 august 2013

Tot pe strada Garamont, vis-à-vis

Cu ceva timp în urmă, prezentam într-o postare uşa de la un restaurant de pe strada Garamont; o uşă interesantă dar care nu se potrivea absolut de loc cu respectiva clădire.



Săptămana aceasta am avut o altă surpriză: vis-à-vis, pe diagonală, pe aceeaşi stradă, la Casa de Căsătorii a Sectorului 4 am găsit aceeaşi situaţia aberantă!
Sursa foto: Google Map
Dintr-un articol publicat cu ocazia încheierii celei de-a două renovări ( în 2012, când s-au montat şi uşile actuale ) în ziarul Libertatea, aflăm că:

sunt "... două uşi cu ramă din lemn de ulm vechi de peste 100 de ani ... "

" ... Vrem să recreeam aici atmosfera Bucureştiului interbelic, pentru că strada Gramont pe care este situată Starea Civilă sector 4 face parte din zona istorică a Capitalei", ne-a declarat primarul sectorului 4 Cristian Popescu Piedone. Şi cum este un împătimit al obiectelor vechi, el a fost cel care şi-a dat acordul în privinţa pieselor de mobilier alese .... "


Sursa foto: Libertatea
Mai jos este o fotografia  făcută în 2010, la un an de la terminarea renovării anterioare; atunci s-a schimbat tâmplăria veche din lemn cu una din PVC alb; se vede astfel întreaga faţadă  a clădirii şi cât de potrivite sunt noile uşi la o asemenea faţadă.
Sursa foto: Google Map

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu