joi, 28 februarie 2013

O nouă firmă pe piaţa românească


Kete SA din Grecia, specializată în producţia de uşi rezistente la foc şi de securitate ... cu o cifră anuală de vânzări pâna la 10 mil euro, cu o piaţă locală în cădere liberă şi în căutare de noi pieţe în sud-estul Europei.
Anul trecut a înfiinţat şi o companie locală în România iar acum angajeză tâmplar ( anunţ pe Best Jobs )

Fotografiile de mai jos prezintă sediul din Grecia şi câteva modele din portofoliul actual.




Sursa foto: made in GREECE


Din Maroc

Sursa foto: Around The World Expedition

Downing Street 10

Downing Street 10 - cea mai celebră uşă din lume
Sursa foto: The Guardian

miercuri, 27 februarie 2013

Porţile Bucureştiului

" ... Dacă grilaje şi porţi foarte bine întreţinute poţi găsi în marile capitale europene, stârnind exclamaţii de uimire din partea turiştilor, în ţara noastră sunt tratate cu dispreţ şi indiferenţă, existând doar cazuri izolate în care sunt puse cu adevărat în valoare ... "  - un pasaj dintr-un articol al revistei electronice Bucureştiul meu drag (din februarie 2013).

Mai jos sunt câteva fotografii care însotesc articolul din revistă, fotografii ale lucrărilor arhitectului Ion D.Berindei.
Şi un lucru important: I.D.Berindei a absolvit cu succes Ecole Nationale de Beaux-Arts din Paris, fiind unul din discipolii celebrului arhitect francez Charles Girault, creatorul spectaculosului Petit Palais din Paris( uşile sale impunătoare au fost prezentate pe acest blog la începutul anului ).





marți, 26 februarie 2013

Palau de la Musica - Barcelona



Sursa foto: Pinterest 
Sursa foto: Women World
Beneficiind de fonduri europene, au extins clădirea şi au protejat una din faţade cu un perete din sticlă, cu două uşi de acces batante.

Sursa foto: Oscar Tusquets Blanca
Sursa foto: Trip Advisor
Apoi au mai luat apoi nişte bani din fondurile europene şi au montat două uşi rotative.
Sursa foto: Take a Trip

De manual

Cam aşa trebuie să arate o intrare cu uşi batante din sticlă, într-o clădire de birouri care se respectă.

Clădirea este din SUA, dintr-o zona mai caldă şi nu este nevoie de două rânduri de uşi si nici de perdea de aer cald ... La noi, ar cam trebui obligatoriu luate în calcul aceste lucruri.
Iar uşile sunt model Herculite.

Să revenim:
- regimul de înălţime să fie peste 2500 mm
- panourile din sticlă să fie cu sticlă de min 12mm grosime şi să aibă contravântuiri ( ideal este ca în fotografie, inclusiv la supralumină ).În România, majoritatea panourilor din sticlă sunt cu sticlă de 10mm, cu prinderi destul de nesigure şi care flambează mai mult decât periculos atunci când se deschid/închid uşile.
- uşile să fie late de min 1000 mm şi prevăzute cu bandouri jos pentru a putea susţine astfel de foi
- uşile  să fie echipate obligatoriu cu bare antipanică

Pe ansamblu sistemul din fotografie este mai scump de 9-10 ori decât sistemele clasice folosite în România însă, dacă avem în vedere că proprietarii clădirilor de birouri de la noi percep chirii comparabile cu cele din SUA, poate ar trebui luat în calcul nu doar "optimizarea" profitul personal ci şi la calitatea oferită chiriasilor. Iar când este vorba de căile de acces/evacuare este vorba şi de siguranţă/securitate.

Vecinii Doamnei Merkel

Sursa foto: Google Street View 
Neserioşi şi nemţii ăştia ... nu tu casa de protocol ... nu tu intimitatea. 
Sursa foto: Flickr

luni, 25 februarie 2013

Istoria barelor antipanică


Bara antipanică, într-o formă foarte apropiată de varianta actuală, a fost brevetată de către Hugh E. Clark, în noiembrie 1905 iar invenţia este consecinţa incendiului de la Iroques Theatre din Chigaho, Ilinnois din 3 decembrie 1903. Atunci şi-au pierdut viaţa 536 de oameni datorită faptului că uşile se deschideau spre interior şi erau blocate cu zăvoare pentru a nu permite intrarea oamenilor fără bilet.
Pentru a nu mai avea asemenea evenimente tragice au început să se monteze uşi care se deschid spre exterior şi care sunt dotate cu un sistem de zăvoare acţionate de tije care sunt legate de o parte centrală pe care se apăsa, permiţând astfel deschiderea rapidă.

Sursa foto: Examiner

Showroom Exylpo


Sursa foto: Exylpo