miercuri, 29 mai 2013

marți, 28 mai 2013

El Celler de Can Roca

Este numele celui mai bun restaurant din lume şi se află în Spania. Dacă în 2011 remarcam amortizorul uşii Restaurantului Noma din Copenhaga ( premiat in 2011 ) acum uşa, în asamblu, poate fi considerata "vedetă".
Sursa foto: Wikipedia 
Sursa foto: Astaire Magazine

luni, 27 mai 2013

Mânerele Reynaers Purity


Mânerele PURITY sunt fabricate dintr-un nou tip de aliaj, Pura™, pentru care Reynaers are exclusivitatea mondială de utilizare în acest domeniu.
Compoziţia aliajului împreună cu tratamentele aplicate suprafeţei conferă acestor mânere multiple avantaje:
- 100% ecologice şi reciclabile
- rezistenţa la coroziune (DIN EN 1906 gradul 4 de rezistenţa la coroziune)
- hipoalergenice (0% PB, 0% Ni, 0% Si, 0% Cd, 0% Sn, 0% Fe)
- aliajul PURA reprezintă o alternativă la oţelul inoxidabil, având proprietăţi mecanice situate între cele ale oţelului inoxidabil şi cele ale alamei
- aliajul PURA poate fi prelucrat prin ambutisare la cald, conferind libertate în alegerea formei, un plus de calitate şi durabilitate produsului final.

În plus, datorită durabilităţii sale extraordinare, gama PURITY îşi va menţine starea iniţială ani de zile.
PURITY poate fi curăţat foarte uşor cu materiale 100% naturale. 

Pentru forma mânerelor, Reynaers a apelat la un cunoscut designer italian din Venetia, Leo De Carlo. Acesta împreună cu agenţia Philippe Starck din Paris a lucrat mai mulţi şi a creat o întreaga gamă de mânere.

duminică, 26 mai 2013

Galeria Rotenberg-Uzunov

Unora s-ar putea să le placă, unora nu ... însă într-un Bucureşti în care majoritatea grilajelor sau obloanelor sunt anoste şi ieftine, aici este vorba de cu totul "altceva".



"Rotenberg-Uzunov
O galerie de avangardă spirituală 


Iniţiativă a colecţionarilor de artă Mihail Rotenberg şi Eduard Uzunov, galeria Rotenberg-Uzunov este dedicată exclusiv artei româneşti de patrimoniu. Situată pe strada Constantin Esarcu lângă Ateneul Român, galeria de arta Rotenberg – Uzunov este un omagiu adus artiştilor români din secolul XX. Este un punct de atracţie pentru mulţi dintre cei care scurtează timpul de aşteptare înainte de a merge la concertele de la Ateneu, prilej de a vedea piese minunate din arta lui Camil Ressu, Theodor Aman, Gheorghe Petraşcu, Samuel Muetzner, Oscar Han, Octav Băncilă s.a.

Însăşi galeria este o operă de artă, cu o faţadă impresionantă. Pentru amenajarea acesteia, cei doi colecţionari au dorit un proiect care să răspundă unui set de criterii: o poartă care să asigure siguranţa galeriei, o pergolă şi o reclamă. Conceptul de bază al proiectului a fost dorinţa de a realiza un obiect de design urban care să asigure atât un accent vizual în contextul istoric în care este amplasat cât şi un obiect care prin materialitate să fie legat de funcţiunea spaţiului şi lucrările de sculptură din interior.

Mihail Rotenberg este născut la Cernăuţi, este cunoscut în lumea întreagă ca specialist de top al comunicaţiilor digitale. De câţiva ani este producător de vinuri şi colecţionează artă, în special românească interbelică.
Eduard Uzunov e bucureştean, faimos pentru ridicarea celei mai importante afaceri din domeniul imobiliar, Regatta. Pasionat colecţionar de artă, deţine o impresionantă colecţie de pictură autohtonă, icoane şi sculptură românească.

Aşadar, fie că faceţi o plimbare la pas prin centrul oraşului, fie că mergeţi la un concert de la Ateneu, rezervaţi-vă câteva minute pentru o vizită la galeria de artă Rotenberg – Uzunov."

Sursa: Virgil Ianţu

sâmbătă, 25 mai 2013

GEZE: Livrări de două milioane de euro pe piaţa locală

Sursa foto: Forbes
"La data de 23 mai a.c., subsidiara locală a concernului german Geze a aniversat, la sediul propriu din Bucureşti, 150 de ani de la înfiinţarea companiei-mamă. La eveniment au fost invitaţi toţi partenerii de afaceri pe care societatea îi are în România – furnizori de sisteme speciale, utilizate în fabricaţia ansamblurilor de tâmplarie termoizolantă şi faţade cortină, companii implicate în proiectare şi execuţie etc. Cei peste 100 de invitaţi prezenţi la showroom-ul Geze au fost întâmpinaţi de directorul general al reprezentanţei din România, care, în alocuţiunea sa, a subliniat că „după 150 de ani de existenţă, Geze a reuşit performanţa de a atinge o cifră de afaceri de 326 milioane de euro, în cadrul grupului activând peste 2.500 de angajaţi la nivelul unităţilor din Germania şi celor 27 de subsidiare de pe mapamond. Modelul de lucru profesionist a fost aplicat şi reprezentanţei din România, care este organizată în forma actuală începând cu anul 2010. Dezvoltarea de pe plan local s-a realizat într-un ritm susţinut chiar şi în timpul recesiunii, principalele obiective fiind reprezentate de menţinerea eficienţei economice la cote acceptabile, concomitent cu asigurarea respectării principiilor de sustenabilitate. De altfel, acestea au fost ţintele şi până în prezent, reuşind astfel să menţinem vânzările la cota de aproximativ două milioane de euro. În perioada următoare intenţionăm să ne consolidăm poziţia pe piaţă, prin dezvoltarea departamentelor de service/mentenanţă şi consultanţă dedicată arhitecţilor”.

Sursa articol: "Fereastra"

joi, 23 mai 2013

Meşterei de România

Două fotografii recente din Bucureşti:

 - Dacă nu avem două mânere cu aceeaşi lungime şi dorim să facem economie, putem folosi ce mai găsim prin depozit. Nu contează că este un spaţiu ultracentral, pe Bd. Magheru, în România "merge şi aşa".

- Ne obligă Europa să facem rampe pe acces? Nici o problemă, tăiem uşa şi construim rampa. Nu contează că uşa este oricum blocată şi inutilizabilă ... avem rampă de acces deci, suntem buni europeni!


marți, 21 mai 2013

Colecţia de tăbliţe

Monitorizarea uşilor vechi care mai au încă plăcuţele fabricanţilor montate pe ele, reprezintă un proiect început acum doi ani. Până în prezent au fost identificate 19 uşi sau obloane produse de 12 fabricanţi.
Astăzi prezentăm încă două astfel de uşi identificate de curând:

Pe Lipscani


şi pe Str.George Vraca


duminică, 19 mai 2013

Castelul Hluboka - Cehia

Este unul dintre cele mai frumoase castele din Cehia, reconstruit în secolul trecut în stil romantic gotic englezesc după Windsor Castle. Alte detalii aici.
Sursa foto: Nature Photo
Blazonul Familiei Schwarzenbergs ( proprietarii castelului ) este împodobit în partea din dreapta-jos cu reprezentarea unui corb care scoate ochii unui turc, în amintirea victorie din 1599 a lui Adolf Schwarzenberg asupra turcilor, la Raab ( denumirea germană a oraşului Győr din Ungaria ).
Sursa foto: En Boheme du Sud 
Sursa foto: Cesky Krumlov

... impozanta uşă de intrare în castel

Sursa foto: Flickr

... şi un mâner făcut după imaginea de pe blazon

Sursa foto: Virtual Tourist 
Sursa foto: Virtual Tourist 
Sursa foto: Prague Airport 
Sursa foto: Virtual Tourist

sâmbătă, 18 mai 2013

Un lacăt premiat


"„Are două urechi care se fixează pe toc şi nu pot fi tăiate decât cu flexul. Din punctul meu de vedere prezintă şi foarte multe avantaje, protejează tija lacătului şi este făcut în aşa fel încât să nu plouă în el, iar acest lucru îi prelungeşte durata de viaţă. Am lucrat trei ani la acest proiect şi sunt bucuros că munca mea a fost răsplătită la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, acolo unde am primit medalia de argint pentru descoperirea făcută. Este adevărat că este foarte greu să reuşeşti la noi în ţară să introduci acest produs pe piaţă în serii mari, dar niciodată să nu zici niciodată. Nu mă grăbesc şi aştept oferte din partea firmelor interesate care vor să producă lacătul compact destinat împiedicării hoţilor“, a spus Ioan Boarnă."
articol publicat în Adevărul

Lacătul a fost brevetat în România în 2010 si anul acesta a luat medalia de argint la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva. După cum era de aşteptat, propunerile de cumpărare a brevetului au început deja să apară, în special din partea companiilor germane.
Sursa foto: OSIM
  

joi, 16 mai 2013

Noutăţi de la Craiova

Firma Amsali Impex SRL din Craiova a postat un anunţ pe site-ul propriu prin care comunică faptul ca a devenit reprezentant unic Bertolotto Porte în România.
Italienii se mişcă mai greu .... pe site-ul oficial Bertolotto, la revânzători, pentru România apare în continuare firma MBC Group Technologies din Timişoara.



Şi dacă este Bertolotto Porte prezentăm şi ...

... un afiş al unei campanii publicitare

... şi o faţadă de showroom Bertolotto din Spania.

luni, 13 mai 2013

Meseria de restaurator

"Elena Vasilica Martin a restituit proprietarilor şi oraşului mai multe case şi biserici aflate prin cele mai cochete zone ale Bucureştilor. Am găsit-o la lucru, pe schelă, cu mănuşi şi şorţ. Locuinţa lui Ion Mincu, aflată pe strada Pictor Arthur Verona 19 (ştiţi casa, se deschide o dată pe an, la StreetDelivery), este acum în grija Ordinului Arhitecţilor. Imobilul se află în plină renovare, dar se va deschide publicului din septembrie. Deocamdată, pictura de pe uşi, tâmplăria, toate componentele artistices unt dezvăluite cu pensula şi bisturiul."
Interviu Elena Vasilica Martin - BE Where 4 aprilie 2012

Şi câteva fotografii din timpul restaurărilor de la Casa Mincu.





Sursa foto BE Where

joi, 9 mai 2013

Bordura şi primaria

Un post care nu se încadreză în tematica blogului ... dar nu ne-am putut abţine :).

Primarii Bucureştiului nu au inventat nimic nou ... pâna şi contractele oferite diverselor firme, prin încredinţare directă, pentru montarea de borduri sunt mult mai vechi decât am crede noi.
Atunci, în Europa era deja război iar noi puneam borduri ... acum este criză iar noi, putem tot borduri ... dar chinezeşti.

Uşi de garaj americane în România

Marca Wayne Dalton ( unul din marii producători americani de uşi de garaj ) prin Kronlux - Braşov.








marți, 7 mai 2013

Şantiere ... şantiere (3)

Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian ", pe Splai, în spatele Bibliotecii Naţionale.
Curios este faptul că se vorbeşte foarte puţin de acest proiect; antreprenor este firma olandeză Trekwerk BV specializată ( din câte se poate observa pe site, la proiectele realizate ) în construcţia clădiri de spectacole.
Un alt lucru interesant este că această construcţie apare în anunţul de licitaţie publică ca fiind clădire temporară.