marți, 25 septembrie 2012

Assa Abloy - Raport anual 2011

Ne plac foarte mult firmele listate la bursă ... sunt obligate să întocmească un raport anual, document oficial din care se pot afla date interesante.

Astăzi despre Assa Abloy; din multele informaţii am selectat doar două:

Concurenţa
"... sunt patru mari concurenţi care funcţionează parţial pe segmentul Assa Abloy: Ingersoll-Rand, Stanley Black&Decker, Dorma şi Kaba. Două dintre aceste firme au sediul în America iar două în Europa. Acestea sunt foarte puternice pe pieţele lor de origine, având o prezenţă semnificativă şi pe alte pieţe, însă nici una dintre ele nu are un echivalent în extinderea la nivel global precum Assa Abloy. ... Iar Asia este încă fragmentată chiar şi pentru marii jucători de pe această piaţă."


Salariile echipei de conducere
Cam mici .... cei din consiliul de administraţie am un câştig anul comparativ cu indemnizaţia de şedinţă pentru un politruc român pripăşit într-un consiliu al unei companii de stat româneşti iar salariul lunar al CEO Assa Abloy l-ar face să strâmbe puţin din nas pe un patron de SRL mai răsărit care activează în acest domeniu. Ce ţi-e şi cu suedezii ăstia ... cum nu apreciază ei valoarea oamenilor :)

Cifrele de mai jos sunt în coroane suedeze iar cursul este 1 euro=2.374 SEK ( curs intern de referinţă Assa Abloy )

Sursa: Assa Abloy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu