vineri, 15 martie 2013

O soluţie pentru un wing-fang din sticlă

Pentru că sunt foarte multe clădiri vechi care se vor restaura iar intrarile trebuie să asigure un confort conform exigenţelor actuale dar şi pentru că sunt extrem de multe clădiri noi care au nevoie de astfel de soluţii, prezentăm un wing-fang din sticlă.
Lucrarea este un proiect al firmei italiene Metek şi este interesant cum au reuşit, extrem de simplu, să integreze şi perdeaua de aer în acest ansamblu. Deşi nu pare o lucrare complexă, este destul de dificil de realizat; este nevoie de profesionalism şi de un buget corespunzător.









2 comentarii:

  1. Foarte elegant prin simplitate. Dar intotdeauna lucrurile simple sunt cele mai complicate. Pentru ca trebuie masurat cu adevarat de 10 ori inainte sa se taie o data iar montajul trebuie facut de unii cu rabdare si pricepere. Am mai vazut decupajul asta al sticlei in functie de profilaturi, la un perete divizor din sticla montat intre niste coloane din piatra, evident cu baza si cu capitel. E adevarat ca era un hotel expus la Canal Grande ...

    RăspundețiȘtergere
  2. In afara de pricepere si de cineva care stie cum se comporta sticla ( sa aleaga tipul, dimensiunile si grosimea acesteaia ) este nevoie si de o feronerie care sa-ti permita reglajul la montaj. Mai greu dar se poate face.

    RăspundețiȘtergere