joi, 17 ianuarie 2013

Ghidajele de pardoseală la uşile glisante

Pentru că am fost întrebat într-un post anterior de ghidajele de pardoseală, mai jos, folosind fotografii de la Häfele, sunt prezentate cele două tipuri de ghidaje; pentru uşi din lemn şi pentru uşi din sticlă.


La uşile din lemn sunt şi ghidaje reglabile în funcţie de grosimea foii.


Şi uşile din sticlă pot avea un ghidaj reglabil în funcţie de grosimea sticlei

Şi dacă tot am fost pe site la Häfele, mai jos este o foaie de uşă glisantă cu pregătire pentru ghidaj şi cu garnitură de izolare încorporată ( când uşa este închisă garnitura coboară, asigurând astfel izolarea uşii în partea de jos ).




2 comentarii:

  1. Multumesc pentru detliile lamuritoare! La postarea anterioara recunosc ca ma indusese in eroare imagine in care aveam usile de sticla si peretii rosii. Piesele de la baza foilor de usa erau cam in centrul acestora si nu mi-m inchipuit ca alea ar fi fixe ca sa gliseze usa in ele ci ca ar fi fost piesa care s-ar fi infipt in vreun sant de ghidare. Asta pentru ca in pozitia respectiva pareau ca ar ramane in calea trecatorului, bune de impiedicat ... de aici si greutatea de a intelege :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,
    Va rog, daca ma puteti ajuta...am achizitionat usile OMEGA de la PORTA http://www.eurousi.ro/porta-doors/sisteme-de-glisare/usi-duble-cu-glisare-paralel-omega
    Usile sunt OK insa ma deranjeaza sistemul de ghidare. Este un plastic nenorocit fixat pe pardoseala, usile au un joc destul de mare si trebuie sa fii fff atent cand le utilizezi intrucat risti sa se atinga intre ele. Consider ca acest sistem de ghidaj nu este recomandat pentru usi care se folosesc frecvent.
    Mi-a atras atentia al doilea sistem din post. Ce stiti, se poate comanda separat si daca nu, in ce combinatie?

    In asteptarea unei idei,

    RăspundețiȘtergere