luni, 14 ianuarie 2013

A-Tipiko Doors - Italia









Sursa foto si detalii pe A-Tipiko Doors

4 comentarii:

  1. Foarte tare si nu ma prind. Nu imi dau seama ce actioneaza ca opritor, nu-mi dau seama de sistemul de ghidaj la sol ...
    Adica la usile la care sistemul de rulare e pe usa si nu pe perete e clar cu opritorul. La cele cu rolele pe perete nu ma duce capul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Jos nu este decat un ghidaj de pardoseala, in lateral; se vede la usile din sticla... la cele din lemn este interior foii, jos, tot in lateral.
    La modelul cu prinderile dreptunghiulare, este o poza cu detaliu de opritor in capat.
    Cele cu rolele pe perete sunt mai interesante ... au rolele cu reglaj excentric ( se vede in poza de detaliu cu rola ).. face ca o rola sa ruleze in partea de jos iar urmatoarea in partea de sus a sinei ... se vede din poze ca rolele nu sunt in linie. Probabil au opritori pe rola... astept sa primesc documentaia tehnica.
    Oricum sunt mai deosebite de glisantele clasice si banale.

    RăspundețiȘtergere
  3. Banuiesc ca rotitele nu sunt in linie si au probabil si o excentricitate flexibila a axului ca sa creeze presiune pe ambele fete ale glisierei - in sus si in jos - astfel incat la rulare usa sa nu flencane. Dar tot nu-mi dau seama de ghidajul la sol caci din poze nu se vede nicio glisiera niciun santulet desi e limpede ca exista niste piese montate la partea inferioara a foilor de usa. ... Iar ancorarea pare ca nici in perete nu e prea vizibila cum nu e vizibila nici in pardoseala. Aia cu opritorul pe ghidajul fix superior era limpede.

    RăspundețiȘtergere